20170903

TMR: Grächen - Saas-Fee

Arribada a Grächen en horari previst. Ens trobem amb la meva amiga i guia del Tour, la Elodie. Ràpidament fem la logística de entrega de borses pel transport a l'altra acompanyant, la Sandra.
Comencem a caminar cap a l'estació del tele-cabina que ens pujarà fins a Hannigalp, lloc des del que comencem a caminar, seguint el camí indicat com a Tur del Mont Rosa, direcció a Saas-Fee. El camí puja primer direcció nord, per desprès anar donant la volta cap a l'altra vall, la de Saas, girant cap al est.
El camí es tota una balconada a la vall i a les muntanyes del seu entorn. Al primer tram, ens quedem sense vistes, degut a l'espesa boira que hi ha. Poc a poc, va escampant i abans del migdia, ja ens permet gaudir d'aquesta bonica balconada. 
Vista al fons de la vall i els grans pics i glaceres del altre costat. El Fletschhorn (3.985 m.), i el Lagginhorn (4.010 m.). Per sota d'aquests i en primer pla: l'Äusser Rothorn (3.147 m.), l'Hinner Rothorn (3.455 m.) i el Jegihorn (3.206 m.). Les muntanyes que tenim a sobre nostre, no les podem veure, perquè el camí va a costat de paret tota l'estona i no tenim gaire vista a sobre.
Passem per sota el Stock (2.489 m.) a una cota de 2.370 m. i anem resseguint tot el relleu del vesant de la serralada, amb moltes entrades i sortides i gairebé sempre, entre els 2.000 m. i els 2.400 m. 
Trobem un altre indicador que ens diu que estem a Rote Biel (2.280 m.) i bastant més endavant un altre que hi diu Bockwang (2.259 m.), seguint sempre direcció Saas-Fee. També un baixant d'aigua, que l'han salvat amb una construcció que protegeix un tub que permet el pas dret i passes sota l'aigua. Al cap d'una bona estona, un altre indicador: Balmiböden (2.120 m.) i mes endavant un altre: Senggboden (2.045 m.) i seguim cap a Saas-Fee, ara ja baixant ràpidament cap al poble, on arribem a punt de tocar les 6 de la tarda. Ens espera un bon hotel on podem fer un bon descans.


Sortida de travessa, guiada per: CAIRN, https://www.cairn-trekking.fr/
Distància                19,4 km.
Desnivell acumulat       + 1.417 m.   - 1.228 m.   
temps caminant          6 h. 33'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...