20170906

T.M.R.: Rif. Pastore - Rif. Gabiet

Avui, la logística ens porta a un altre transfer. Al rifugio Pastore, tot el que necessita, li ve mitjançant el transport per cable elevador i una plataforma, on es posa tot el que cal pujar o baixar. Per tant, hi carreguem totes les borses que portem i fent grups, anem baixant fins que ens recull la furgoneta de Cairn.
El últim grup, baixem pel corriol que ens portarà fins a baix al costat del riu Sesia, al pont i capella de St. Antoni, on ens espera la Sandra amb la furgoneta per portar-nos fins a Alagna. A la traça del gps, hi està inclòs aquest tram amb cotxe.
Ens reunim tots a Alagna i comencem a caminar, en direcció a la vall d'Otro. Anem seguint la marca TMR i així sortim del poble per la part sud. Veiem les construccions de pedra (bàsicament) i fusta, característiques de la zona i enfilem una pujada molt dreta, per dintre bosc, que anem salvant amb força llaçades del sender. Això ens permet salvar més de 500 m de desnivell.
Entrem a la preciosa vall d'Otro, amb els seus prats. Hi ha cinc nuclis habitats, amb les seves característiques construccions, a totes hi trobem la corresponent font d'aigua. Seguint el sender, anem passant per Foliu, Dort, Scarpia, Weng i Pianmisura. A un d'aquest nuclis, hi trobem una parella força gran, que per estar per aquests indrets caminant (no hi ha cap pista ni carretera), hem fan pensar que quan sigui més gran, vull ser com ells.
Desprès, ens torna a esperar una nova pujada amb força llaçades, per finalment assolir el Pass de Foric. Des de aquí, si ens girem al darrera, podem veure el coll de Turlo, per on vàrem baixar ahir. Al davant nostre, s'obre la vall D'Olen, amb pistes d'esquí i telefèric.
Ara, el camí segueix en baixada, molt aeri i fent una diagonal, cap al final de la vall, per travessar-la i pujar per l'altre costat novament, fent llaçades, fins al punt culminant de la sortida, el coll D'Olen (2.887 m.). A aquesta zona, hi trobem una roca característica, la andesita, de origen volcànic. Al davant nostre, se'ns mostra la vall de Lis, amb força remuntes i estació d'esquí. Emprenem camí de baixada, trobant un ramat d'isards, i seguint pel camí, fem cap al refugi Gabiet, al costat del embassament del mateix nom.


Sortida de travessa, guiada per: CAIRN, https://www.cairn-trekking.fr/
Distància                   17,5 KM.
Desnivell                   + 1.764 M.  - 956 M.
Temps efectiu, caminant  6 H. 36'

Enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19845229

Àlbums de fotos
Milio:   https://photos.app.goo.gl/EEdiY1s9zqhpBp552
Eduard: https://photos.app.goo.gl/PzkQUH0GkxkcyyWn1
Jordi:https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPdG9VSGtMNHN3QkU?usp=sharing_eil&ts=59cb9dfd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...