20171021

Camí de la Retirada, per Coll d'Ares

Sortida programada amb la Colla l'Isard.
El camí surt des del mateix Coll d'Ares i està indicat amb un cartell. Comença a baixar de forma decidida, fent llaçades i està marcat amb pintura groga i es troben alguns pals a mitja altura, clavats al terreny. També, a la part de baix, hi ha més indicadors del camí. L'anem seguint fins a baix a trobar la carretera, ja a prop de Prats de Molló. La travessem i seguim baixant, trobem un Parc d'Aventura. Seguim baixant el camí i passem per un pont, on ja trobem el GR-83, que seguim fins a l'entrada del poble, per la carretera. Aprofitem per fer la parada del esmorzar.
A la vista del pont d'entrada, agafem un camí que surt per l'esquerra, indicat com camí a la Torre de Mir, marcat com a GR (grog i vermell). Seguim el camí, que més endavant fa un gir molt tancat a l'esquerra i comença a pujar seguint una pista marcada com a GR durant quasi un quilòmetre. A la nostra dreta, surt un camí, que seguim, deixant el GR.
També hi ha la opció de seguir per aquest GR, que tornarem a trobar més amunt, a prop el pluviòmetre.
Encara que es veu una traça pujant, aquest camí no està marcat i l'anem seguint. Passem un filat i pugem per prats, i anem a sortir al costat d'una barraca, on hi ha cotxes de caçadors, a una pista asfaltada. La seguim i més a munt, per la dreta, entrem a una pista per anar a buscar el camí que hi ha marcat al mapa que portem (Alpina Costabona) i per on havia passat un altra vegada. Ara, han posat un filat i l'hem de saltar per seguir-lo. El camí s'està perdent. Crec, que actualment, es millor seguir la pista asfaltada i més amunt, trobar el camí marcat de grog que hem seguit. Al mapa, ho indico amb una traça de color grog.
Seguint per on hem pujat i al punt que aclareixo al paràgraf anterior, trobem el camí més marcat amb marques grogues que seguirem. Hi ha un filat a la nostra esquerra i seguim pujant, i més amunt, tornem a trobar les marques del GR, pujant per un camí, que seguim, i un poc més amunt trobem el pluviòmetre (consta al mapa) que sembla més una caseta de guaita forestal. Passem pel coll d'en Sé pels prats i a la vista la Torre de Mir. Pugem entrant a bosc, per un pas de filat, pel camí  molt definit i en forta pendent, que ens porta fins al coll i desprès girant a la dreta, anem fins a la Torre. Tenim la mala sort, que se'ns ha tapat tot de núvol i boira i no podem gaudir, de l'esplèndida vista que hi ha des d'aquest mirador privilegiat. Aprofitem per descansar i dinar.
Desfem camí fins al coll i anem seguin el camí que direcció (E) ens porta fins al Coll de les Basses de Puig Sec. Aquí fem un gir cap a (N) seguin tota la carena i passant pel Puig de les Basses i arribem a la Collada de Prats, on ja trobem el pal indicador, amb direcció al Coll d'Ares, carenant. Seguim cap al Turó del Puig Pedrissa Pic del Pastoret i passem el Coll de les Boires, Puig de les Forques, Coll dels Pixadors i arribem a Coll d'Ares, on tenim els cotxes.
Observació: El temps, superior al real, degut a que ens hem entretingut buscant bolets pel camí.


Sortida circular
Distància         17,6 km.
Desnivell          990 m.
Temps caminant  6 h. 36'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20482027

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/CBfshivTHUMbot8x1
Joan:https://drive.google.com/open?id=0B234NxZbuUkYSEU1RFdBenlTVDQ
Montse: https://photos.app.goo.gl/Vmtd2BwKQyCvvbc62

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...