20171005

Central de Daió - Els Collets

Molt bonica matinal des de la Central de Daió. Sortim pel pont de Daió, pel GR direcció a Coma de Vaca. Passem el Salt del Grill, Les Ribes (Camí de pujada cap a Núria-Camí Enginyers), La Palanca, Collet de la Pradella, i fins al pont nou, de ferro, passant al altre costat del Fresser. 
En aquest punt, en lloc de seguir el camí cap a Les Marrades, ja el deixem i girem sense camí definit, pel prat, cap a la dreta (SO) per anar a trobar la Font de la Costa Rubí, on fem parada per esmorzar. 
A partir d'aquest punt, cal dir que no hi ha un camí gaire definit i tampoc hi es al mapa, encara que hi ha traces i a més, hem deixat fites. S'ha d'estar acostumat a seguir camins perduts de muntanya o el millor es portar la traça carregada al gps i seguir-la amb el zoom augmentat, en cas de dubte.
Pugem seguint aquesta traça de camí, fins un punt on trobem al davant nostre, una llosa de pedra en forta pendent. Aquí tenim baixar, anant a buscar camí per baix la llosa. Seguim i més endavant tornem a pujar per guanyar més o menys la quota que seguíem. Tornem a trobar traça de camí i anem seguint, deixant fites i marques amb pedres entre troncs d'arbres. Passem pel Collet de les Benes i zones amb alguna tartera. Finalment, acabem pujant a un camí que planeja cap a la dreta, per portar-nos fins a Els Collets.
Realment, la vista que tenim al davant nostre es espectacular: cap al SO, la vall del Fresser i Queralbs, al oest, la Serra de Fontalba i el Puigmal, al nord-est, i més properes, les Roques de Totlomón, camí dels Enginyers, Serrat de les Pedrisses, i els Torreneules. A darrera nostre, Les Roques Blanques i la Carena de la Caixeta.
Desprès del descans, seguim camí per la pista que va girant cap al est i sud, per la Coma de Sitlla i quan trobem el camí que baixa del Balandrau, seguim baixant cap al SO pel camí de les Mines, veient a sota nostre a l'esquerra, El Serrat. El camí va girant i baixant cap al oest direcció al Pla de Garó, on trobem una cruïlla i hem de seguir pel que baixa a l'esquerra (SO) i acabem de baixar per un llom herbat, fins als Plans d'Escuira, on hem d'agafar el camí que surt a la dreta (N), planejant (marca groga i també vermella). Seguim per aquest camí sempre cap al nord i ben marcat, passant pels Igolassos, el torrent del Serradal i acabem baixant a una pista, que seguim a la dreta. Als pocs metres, a la dreta del camí hi ha una paret de formigó, quan s'acaba es veu la marca vermella per girar a l'esquerra, per on baixa un sender que hem de seguir. Fem cap a un rec, i continuem baixant seguint les marques vermells, trobem la mina La Central (s'hi va extraure urani) i ja anem a parar a la pista que des de La Farga va a Daió, que hem passat al mati, tornant als cotxes.


Sortida circular
Distància             11,5 km.
Desnivell              658 m.
Temps caminant      4 h. 35'

Enllaç a la traça;    https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20100527

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/k8hcg73U0icVZJ6T2
Joan: https://drive.google.com/open?id=0B234NxZbuUkYdTJPMFV5SUl1Tms
Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPejgyOWZsbEozdkU?usp=sharing_eil&ts=59dcb01f

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...