20171102

Puig de Montroig, des de l'Abella

Aquest dijous, ens desplacem fins a l'Abella, per fer una ruta per la Serra de Sant Bernabé fins al Puig de Montroig. Deixem els cotxes a la vora de un centre de hípica al poble. Si aneu amb cotxes alts, per fer aquesta ruta, es millor deixar-los ja fora del poble, a la part alta, on ja es pista de terra, perquè hi ha bon lloc per aparcar.
Anem pujant pel carrer que s'enfila fins a dalt de tot del poble i seguim el camí, direcció oest. Anem seguint el camí i arribem a una cruïlla, d'on surt una pista cap a l'esquerra (per on tornarem). Seguim pel de la dreta i desprès d'uns 750 m. deixem aquest camí, anant a buscar un filat que veiem al davant nostre. Seguim pel costat del filat direcció sud uns metres, fins que trobem un pas, que cal estar molt atent per veure'l. La referència es una gran pedra que es veu a la part alta, al altre costat. Passem a la vora d'aquesta pedra i per darrera dels pins que hi ha al seu costat, anem pujant direcció SO, primer sense camí definit i més amunt s'endevina una traça que ens porta fins a la carena, on ja s'acaba el pinar. Ara, ja anem pujant pel prat i passant de llom a llom, per Sant Bernabé, la Collada del mateix nom, on travessem una pista i seguim amunt en la mateixa direcció que portem. Seguim per la Collada Fonda, el Puig d'en Bullici, el Pèl de Ca, on ja girem cap al NO pel costat del filat, fins al Mont Roig.
Tot aquest últim tram, l'anem fent amb vistes de 360º.
Baixem, seguint el filat, que passem per una porta, direcció als Rasos, on agafem un camí que ve des de la Collada de Meianell (molt propera) i retorna, direcció SE pel mig del bosc de pi jove. Aquest camí, s'està perdent, envaït pel pinar. El seguim tossudament, amb dificultat, passant per la font de Montroig. Més enllà, sortim a un clar on hi ha a la nostra esquerra a dalt un petit roquer. Aquí, girem cap a baix a la dreta i pel mig del pinar, sense camí definit i seguint cap al SE, seguim la traça del mapa, amb el GPS fins que tornem a trobar un sender, ja per una zona sense pinar. Anem a sortir, baixant pel costat d'un filat, a la Collada Petita i més avall a la Collada Verda, on ja girem cap al NE seguint la pista i passem a la vora del refugi lliure del Pla de Satlla. Anem seguint aquesta pista, que ens portarà fins a trobar el camí per on hem pujat al matí, des d'on només ens queda desfer camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància          18 km.
Desnivell           876 m.
Temps caminant   5 h. 27'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...