20171207

COLLA BON PAS. La Fageda: St. Miquel Sacot, Serra de Marboleny, St. Martí i St. Miquel del Corb


Un altra setmana de fred intens. Hem optat, per fer una ruta que completi, la que vàrem fer la setmana passada.
Deixem els cotxes a Sant Miquel de Sacot, església romànica reconstruïda al S. XVIII i comencem a caminar direcció oest, per la pista asfaltada i a uns 95 m. ja la deixem, girant cap a l'esquerra, pel camí que passa pel Castell de Sacot i alguna casa més de la zona. Seguim pel camí i més endavant ja trobem el pujant, per la dreta i marcat de color grog, cap al Castell de Colltort. Pugem fins a la Collada i girem a la dreta, per arribar-nos al Castell, del que només en queden les ruïnes. Desprès d'admirar la bona vista que tenim des d'aquest punt tant privilegiat, continuem caminant per la carena, direcció oest, passant per la Collada Petita, el Tirador, el coll de les Llaceres i els Ressoladors , on aprofitem per esmorzar,  mentre prenem el sol i esperem per saludar a altres  companys caminants, que fan un sortida per la mateixa zona.
Continuem seguint el camí cap al oest, passant la collada dels Saiols, el Pas d'en Genís i arribem al Pas d'en Vidal per on emprenem la baixada, direcció NO, poc a poc i amb molt de compte on fiquem els peus. El camí es tot tapat de fulles i no es veu on va el peu. Finalment, arribem més avall, a trobar una pista, que a la dreta continua cap a Can Vidal i a l'esquerra anem primer planejant i desprès baixant suaument, fins a Sant Martí del Corb. Ara, seguirem el GR 2 per pista direcció oest, i arribem a can l'Antiga, on segueix girant de pujada a l'esquerra i ens porta fins a Sant Miquel del Corb.
Desfem camí fins a l'Antiga i seguim per la pista asfaltada direcció nord fins a trobar la carretera, que travessem i continuem en la mateixa direcció, fins arribar a la fageda, on hi ha el camí que seguim cap a la dreta (E).
A partir d'aquí, hi ha molts camins per dintre la fageda, i mols d'indicats. Natros, anem seguint els que ens sembla, però sempre anant direcció est, fins a trobar el GR 83, que travessem i ja girem cap al sud, per anar a la Cooperativa de La Fageda, on aprofitem per dinar.
Continuem desprès, per darrera la Cooperativa, seguint el traçat del GR, que passa pel davant de la CR el Prat de la Plaça, on gira cap al est i que ens portarà fins a tornar a pujar a Sant Miquel Sacot.


Sortida circular
Distància            15 km.
Desnivell acumulat  552 m.
Temps caminant     5 h. 20'

Enllaç a la traça    https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21481843

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/ICvB0DAYdLLfHERd2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...