20180328

BON PAS: Volta pels cims de Portbou - Querroig - Portbou

Aquesta setmana fem un canvi de dia, per fer la sortida de la Colla, al coincidir en Setmana Santa i molta gent del grup "ocupada" o de viatge, hem decidit sortir en dimecres i anar fins a Portbou.
Deixem els cotxes a la rambla i anem a buscar la platja del poble, dirigint-nos cap a la pujada del Mirador del Memorial Walter Benjamin, que es troba a l'entrada del cementiri de Portbou. Desprès, seguim camí per la part de darrera del cementiri i pugem fins a la antiga N-260, que queda a l'esquerra de la nova variant al túnel.
Fem cap a un mirador que es troba a la mateixa corba de la carretera, amb vista ja de alçada al port, poble i badia de Portbou. Seguim la carretera uns 120 m. i hem d'estar atents perquè a l'esquerra surt un corriol, marcat amb color taronja, que seguirem fins a dalt el Puig Claper. Contemplem les bones vistes que ens ofereix l'indret. 
Seguim el camí fins al proper coll del Frare, on trobem la carretera i al altre costat un búnquer. Hem de seguir la pista que surt direcció oest i que ens porta cap al coll de Quatre Camins, on ja trobem el PR C-71, que seguirem per la pista principal uns 400 m. més. Desprès agafem la que surt a l'esquerra, per on segueix el PR, amb més pendent, passant pel Coll de les Llaceres. Des de aquí, el PR segueix direcció nord, per la carena cap a la font de Tarabaus (només degota), per anar a sortir al Pla del Ras.
El camí gira cap al est, per anar en vistes al proper Querroig, passant pel coll del Suro i arribant-nos a la Torre del Querroig. Des de aquí, punt culminant de la sortida, tenim una vista de 360º tant a la part de França com a l'Alt Empordà i Cap de Creus.
Desfem camí fins al coll de Querroig i ara, seguim baixant cap al est, fins al coll de la Farella, on parem per dinar.
Desprès, prenem una decisió poc encertada, que es baixar per la pista que surt des del coll en direcció (SE) i encara una altra menys afortunada, al no seguir per l'esquerra a una cruïlla que trobem més avall. Hem seguit per la de la dreta, baixant i pensant que aniria a parar cap al fons de la vall. No es així i desprès de donar tota la volta seguint el perfil de la muntanya, ens porta a trobar la que baixava, si haguéssim seguit a l'esquerra més amunt.
Cal dir, que la millor opció es que des del coll de la Farella, seguir pel costat Francès per un camí direcció est, que va carenant i que finalment va a parar al mateix lloc, sense fer tanta volta. 
Des d'on ens trobem ja ens arribem al proper coll de Belitres, on al altre costat i a sota, tenim Cerbère. Seguim el camí que passa per darrera una edificació, que baixa direcció sud, i marcat de grog, que ens portarà a baix la platja de Portbou i als cotxes.


Sortida circular 
Distància           18,1 km.    
Desnivell            800 m.
Temps caminant    5 h. 40'








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...