20180428

COLLA L'ISARD. riera de Canet i carena de Rocacorba, des de Canet

Aquest dissabte, podem gaudir d'un dia ideal per fer aquesta sortida. Estem a plena primavera i els arbres i plantes, treuen els seus espectaculars colors verds.
La sortida es pot fer des del mateix Canet. Natros, anem a buscar la proximitat per pista de terra, agafant la pista que va a can Canet i seguint desprès cap a la zona de la Veïnera, deixant els cotxes a un punt, passat can Pijoan. En aquest cas, cal ser molt curosos amb els passos per les tanques de filat, ja que es propietat privada i hi ha animals que pasturen pels camps.
Des d'aquest punt, desfem un xic de pista i girem a la dreta (sud), per anar a buscar un camí que ens porta girant cap al oest, a tocar la riera de Canet, desprès de passar una tanca de troncs. Passem al altre costat de riera i sortim a un prat que queda a la nostra esquerra.
Ara, ja comencem a pujar pel camí girant cap a la dreta (oest), pel costat de la riera, que més endavant la travessem i gira cap a nord, deixant la riera a la nostra esquerra. Mes a munt, torna a girar cap al oest i arriba a un punt, on el camí segueix direcció nord (aniríem cap a dalt l'ermita de Rocacorba). Hi posem unes fites i  natros el deixem i girem baixant  a l'esquerra seguint cap al oest i NO, sempre pel costat la riera. Finalment anem a sortir a una pista, on a l'esquerra aniríem a Granollers de Rocacorba. Seguim a la dreta per la pista i ara, anem sempre cap al nord fins que trobem les cases abandonades, Can Mitjà. Quan l'hem passat, a dalt a la primera corba, cal deixar la pista i seguir per l'esquerra per un corriol. Seguint la pista, també anem a parar cap al Pla de Marti. El corriol surt a la pista, quan ja som gairebé a dalt el Pla.
Quan hi som, avui coincideix que es cap de setmana i al Pla hi ha servei de begudes, per la gent que sol pujar. Fem una petita sentada per beure i al final del prat, per on hem pujat, emprenem el Camí dels Morts, que ens portarà cap a dalt a Rocacorba. 
Desprès de fer les fotos al Santuari, seguim direcció sud, per tota la carena de la cinglera, des d'on seguim tenint una excepcional panoràmica. Anem ja baixant i quan som a sobre de la zona de la Veïnera, amb Can Alemany més propera, el camí ja acaba de baixar per anar a tancar el cercle, de on hem vingut al matí. Ara, només ens queda desfer camí fins als cotxes.



Sortida circular
Distància             14,3 km.
Desnivell acumulat    835 m.
Temps caminant      5 h. 30' 

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-04-28-01-24402041

fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/l7j8uyividZeFj5t1
Mercè: https://photos.app.goo.gl/W8fN8PXMLoNRCooW7
Joan: https://drive.google.com/drive/folders/1IGyaqYJo7PgnAP19uRMzF_XRZO3-5w7d?usp=sharing
Montse: https://photos.app.goo.gl/CmNJACHBF25usZrE7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...